top of page
Auteursrecht:

De foto’s die je hebt ontvangen worden geleverd met naamsvermelding. Dit valt onder het auteursrecht. Dat houdt in dat ten tijde van het akkoord geven op de offerte er wettelijk is vastgesteld dat ik als fotograaf benoemd wordt bij eventuele publicatie van de foto’s.

 

Denk hierbij aan het plaatsen van de foto’s op sociale media kana- len en op websites, maar ook in tijdschriften, kranten en op bijvoorbeeld televisie. Dit staat allemaal in de offerte die je hebt ontvangen maar omdat ik hier regelmatig vragen over krijg deel ik een aantal FAQ’s (Frequently Asked Questions):

Bekijk mijn algemene voorwaarden op de website. Heb je vragen over het auteursrecht en wil je weten wat het inhoudt? Lees hier mijn blog of stuur mij een mailtje naar info@sophieoelrich.com.

  • Mag ik zelf de foto's uitkiezen?
    Jazeker! Het is een mogelijkheid zelf je foto's uit te kiezen voor € 39,- ex btw. Dit is het bedrag wat ik reken voor het half uurtje extra tijd dat het mij kost voor jou een voorselectie te maken. Je kunt uit een map uit alle goede beelden jouw favo foto's kiezen. (Soms zijn dat er wel 50)! Je kunt zelfs notities toevoegen en website maten doorgeven als je dit wilt. Zoals bijvoorbeeld je header. In onze mailwisseling leg ik je precies uit hoe de 'eigen selectie' van de foto's werkt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen mij de foto's uit te laten kiezen. Het is helemaal aan jou!
  • Wat als het regent?
    Alle buitenlocaties zijn zo ingedeeld dat er voldoende afgedekte mogelijkheden om te fotograferen als het een beetje regent of miezert. Als het op onze fotodag keihard aan het gieten is heb je twee opties. Je kunt ervoor kiezen om dan naar mijn binnen studio te komen of we plannen een nieuwe mogelijkheid in via een datumprikker.
  • Ik vind fotograferen spannend
    Snap ik! Ik krijg dagelijks vrouwen voor mijn lens die fotograferen spannend vinden. Voor sommige is het zelfs hun allereerste shoot. Ik ben een ervaren fotograaf en heb over mijn gehele carriere meer dan 150 vrouwen gefotografeerd. Daarom heb ik een uitgebreide guideline met poseertips en video's om je op weg te helpen. Ook heb ik coachtechnieken geleerd die je op de set gaan helpen het beste uit jezelf te halen. Bedenk voor jezelf dat je uit je comfortzone stapt en dit altijd eng is; maar fotografie is zoals een sport beoefenen. Je wordt er steeds beter in en gaat het zelfs nog leuk vinden. Hoe gaaf is het dat je dan erna ook nog toffe beelden voor je business hebt?
bottom of page