top of page

5 ingrediënten voor een perfect, winstgevend netwerk!

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2019
Elke ochtend sta ik op en bedenk ik in welk koffietentje ik nu weer de #loner ga zitten uithangen… Dag in dag uit zie ik zzp’ers komen en gaan met hun Macbook’je onder de oksel. Terwijl ze al sippend van een chai latte soja cappuchino aan het werken zijn. Als een “Remi” alleen op de wereld in hun eigen zone…


Als je deze rare verschijnging zou uitleggen aan een holbewoner zou hij hier niks van snappen. Logisch want mensen zijn niet bedoeld om alleen te zijn en alleen te werken.


Dat ga ik anders doen! Dacht ik toen ik begon met ondernemen. In je eentje aan een netwerk bouwen is namelijk ongelofelijk ongezellig.


Ik besloot direct op zoek te gaan naar andere zelfstandige #powerpeople. Zo kwam ik terecht in een netwerk met veel ondernemers en werk nu bijna nooit meer alleen. Ik heb er zelfs een aantal hele leuke vriendinnen aan overgehouden. Op dit soort “samenwerk” dagen bruis ik van de ideeën en kom ik altijd thuis met een dosis inspiratie.


Netwerken is belangrijk, dit lijkt mij geen hogere wiskunde of vernieuwende info. Achter één persoon schuilen misschien wel 100 mensen waarvan er 20 direct in jouw doelgroep zitten! Die persoon neemt elke dag die 20 mensen overal mee naartoe, gewoon door ze te kennen.

De vraag is: Wat doe je ermee?

Toen ik begon als ondernemer ben ik direct een netwerk gaan opbouwen. Uit dit netwerk heb ik een heleboel interessante samenwerkingen gehaald, toffe ondernemers ontmoet en mijn eigen groeistrategie keer op keer geoptimaliseerd! Hell yeah!


Uit een netwerk, bouw je een netwerk!

Samen met Maudi, bootcamp ondernemer en tevens een van de leuke vriendinnetjes die ik heb ontmoet via mijn netwerk, ga ik een supertof event organiseren voor ondernemende vrouwen die willen groeien met hun bedrijf! Niet lullen maar poetsen, zoals Maudi en ik zelf ook zijn, maar wel met een wijntje en een hele hoop gezelligheid. Dit is de eerste keer en ik heb er al superveel zin in! Zie ik je daar? Binnenkort deel ik meer over dit event.Netwerken kan heel gezellig zijn!

5 Tricks om meer uit je netwerk te halen:


1. Reach out

Netwerkbijeenkomsten, businessclubs, congressen en seminars.. Het houdt niet op. Wil je weten welke ik op de agenda heb staan? Of heb je zelf tips? stuur mij even een berichtje!


2. Pitch

Werk aan je pitch, maar presenteer geen verkooppraatje, je werkt niet in een callcenter toch? Je onderneemt vanuit passie (mag ik hopen)? Laat dat horen!


3. LinkedIn Ook je online netwerk bijhouden is belangrijk. Instagram is key, we all know that! Maar gebruik je LinkedIn ook effectief? Elke post die je op insta zet kun je ook gewoon op LinkedIn plaatsen. Hier haal ik zelf opdrachten uit.


4. Don’t fake it!

Toon oprechte interesse in mensen en hun bedrijf. Ga niet gaan zitten faken. Mensen hebben het door als jij je beter voordoet dan je bent of onoprechte interesse toont. Laat ook eens iets van je horen ook je niets van iemand nodig hebt zoals met verjaardagen en jubileums.


Wij mensen zijn er niet voor gemaakt om alleen te zijn. In tijden van social media, waar iedereen een perfecte wereld schetst en 10K volgers lijkt op “succes”, moeten we juist echte verbintenissen aangaan en echte gesprekken voeren.


En ik zelf doe lachend mee met deze poppenkast. Maar ik blijf wel mezelf en bouw aan een netwerk buiten social media met echte mensen. Join me! ;)


Vond je dit een leuke blog en wil je mij een keer in het echt ontmoeten. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het netwerk event dat ik op dit moment aan het organiseren ben!


Liefs,

Sophie

Comments


bottom of page