De heilige start van élke fotoshoot!

Het moment dat ik mijn camera uit mijn fototas haal is een van de leukste momentjes van een fotoshoot. Het gevoel van “Yes we gaan starten” tot nog niet wetende wat voor moois er vandaag op beeld gaat komen is een fijn gevoel. ✨ De mogelijkheden zijn eindeloos dat gevoel is een beetje te omschrijven met net je rijbewijs te hebben behaald en de eerste keer zelf rijden. Nog steeds voelt fotograferen zo voor mij. Al ken ik mijn camera (of de auto) ondertussen wel door en door.

Wat doe ik dan precies? Leuke vraag, dankjewel! 😉

1. Ik begin met het formatteren van mijn sd kaart. Ik wil een lege kaart die ik tot nok kan vullen. Hiervoor gebruik twee SD kaarten met 64 gb opslag. Al neem ik wel 7 sd kaarten mee naar een fotoshoot, er zou er maar 1 kapotgaan…

2. Hierna rest ik de instellingen van mijn camera en bepaal ik aan de hand van de setting welke er vandaag nodig zijn. Net zoals schakelen in een auto bepaal ik welk diafragma, sluitertijd, witbalans en de ISO ik nodig heb.

3. Oeps… Vergeet de lens niet… Voor onderstaande foto gebruikte ik de Tamron 28-75MM F/2.8. Misschien ook goed erbij te zeggen: Ik fotografeer met de Sony73 body en batterygrip zodat ik altijd voldoende batterijen heb en mijn camera op de fotoshoot niet leeg raakt. 😊

Deze lens is echt mijn kindje! 😍

Ik word altijd blij als ik de perfecte instelling heb gevonden voor die ene perfecte foto. Tijdens een shoot m