top of page
Shoot Like a Pro

Welkom bij de cursus:

Ontdek met jouw camera de wereld door de functies van jouw camera te begrijpen!
Herken jij je in het volgende?

Je hebt een digitale camera maar gebruikt ‘m te weinig

 

✔ Je wil aan de slag met fotograferen maar weet niet hoe

 

✔ Je voelt diep van binnen dat je een hele goede fotograaf zou kunnen zijn maar mist begeleiding

 

✔ Je mist een stok achter de deur die je pusht om naar buiten te gaan en te gaan fotograferen

 

✔ Je ziet prachtige foto’s in magazines en op social media en wil dit ook kunnen

 

✔ Je wil de functies van je camera beter begrijpen

 

✔ Je mist een creatieve uitlaatklep

 

✔ Je wil zekerder worden van je fotografie

Wat kun je verwachten?

De cursus bevat 6 modules en één uitgebreide bonusmodule. Elke module heeft een theoretisch onderdeel en een praktijk onderdeel. Via de besloten facebook groep kun je jouw praktijkopdrachten door mij laten beoordelen.

Na de cursus weet je:

Hoe je ijzersterke en authentieke foto’s maakt
 

Hoe je kunt fotograferen in alle lichtomstandigheden
 

Wat de basisregels van de fotografie zijn
 

Hoe jij jezelf het beste kunt positioneren in de markt
 

Welke belichting past bij jouw stijl van fotografie
 

Welke lenzen en type camera’s passen bij jouw wensen en binnen jouw budget
 

Wat de belichtingsdriehoek is en hoe je deze toepast
 

✔ Wat je per uur kunt verdienen
 

Dat je eindelijk geen beginnende fotograaf meer bent
 

Hoe de wereld eruitziet door jouw lens!

Een greep uit mijn portfolio
“It's one thing to make a picture of what a person looks like, it's another thing to make a portrait of who they are.”
Over mij,

Mijn naam is Sophie en ik ben personal branding en fashion fotografe. Ik heb gewerkt voor merken zoals de Linda en TessV en ook heb ik inmiddels meer dan 250 vrouwelijke ondernemers gefotografeerd.

 

Maar dat was ooit heel anders... Ik werkte ik op een kantoor en was diep ongelukkig! Zo’n hele zakelijke omgeving waar je geen sneakers aan mocht. Ik zocht naar een uitlaatklep en besloot mijn camera maar eens van zolder te pakken.

 

Er ging een wereld voor me open! Ik volgde diverse opleidingen en ontdekte mijn geluk via mijn cameralens. Het fotograferen heeft me inmiddels op prachtige plekken over de hele wereld gebracht!

Your only limit is your mind

Christel-spiekfoto.jpg

Ik had weinig echt goede foto's van mijzelf. De foto's die ik wel had waren oké maar ik was er nog niet heel erg trots op. Ik miste de wauw factor. De reden dat ik weinig goede foto's had was omdat ik het super ongemakkelijk vind om voor de camera te staan. Ik verstijf krijg een gekke blik met als resultaat, hele bijzondere foto's zullen we maar zeggen. Voor mijn nieuwe bedrijf Talentvibes had ik behoefte aan foto's die ik zonder blikken of blozen durf te plaatsen op de socials. Foto's waar ik zelf trots op zou zijn;.Ook voor mijn website had ik mooie, aansprekende foto's nodig.  
 

Al gelijk het eerste telefoongesprek met Sophie merkte ik dat zij echt wezenlijk anders werkt dan veel andere fotografen. Ze is betrokken, oprecht maar daarnaast ook nog eens super professioneel. Ze weet als geen ander dat de helft van de shoot al start vooraf. In de voorbereidingen denkt ze mee over je locatie, haar, make-up en kleding. Ze laat je kennis maken met poseren en dat het heel normaal is om zenuwachtig te zijn. Het moodboard maken vooraf aan de shoot vond ik een grote plus. Hierdoor ga je zelf al goed nadenken over wat bij je brand past. 
 

Aan iedereen die mooie foto's van zichzelf wil hebben. Aan alle mensen die zeggen dat ze nooit mooi op een foto staan. Het kan dus zeker wel! ;-) Met de juiste coaching weet Sophie je precies goed vast te leggen. Precies zoals je bent. Sophie is en mooi mens met een heel groot hart voor haar klanten. Ze weet door kleine dingen precies de juiste klantbeleving neer te zetten. Sophie bedankt!!

 - Christel Hendriks
Life & Business Coach

IMG_3010.jpg
Rev-1.png
B0135427-038D-453F-8D82-5C8FAC575776.JPG
IMG_3011.jpg
IMG_9177.jpg
En toch...

Miste ik nog iets… Toen ik begon met fotograferen had ik geen idee waar ik moest beginnen. Welke niche past bij mij? Hoe positioneer ik me? Wat is een helder uurtarief? Ik zocht een cursus die mij zou helpen als fotograaf maar óók als ondernemer, zodat ik mijn passie ook ná de cursus verder kon ontwikkelen!

 

Die ene cursus heb ik helaas nooit gevonden en daarom besloot ik deze cursus te maken. Een cursus die je verder begeleidt dan enkel de basis van de fotografie. Een cursus die betrokken is bij jouw groei en ook je ondernemersvragen beantwoordt. Dát is mijn cursus Shoot like a Pro geworden.

Fariba-extra-2.jpg
Image by Kelly Sikkema

DE BASIS VAN DE CAMERA

Module 1

In deze module leg ik je de basis uit van de camera. Ik laat je kennismaken met de inhoud van de cursus maar ook met de functies van je camera.

 

Ik leer je de verschillen te herkennen tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. Deze basis is jouw golden ticket naar authentieke en indrukwekkende fotografie!

DE BELICHTINGSDRIEHOEK

Module 2

In de tweede module leer ik je wat de belichtingsdriehoek is. Ik vertel over de onderdelen diafragma, sluitertijd en de iso-waarde. We gaan samen met de praktische opdrachten aan de slag!

 

Door te leren én te doen sla je namelijk pas echt informatie op!

Sophie-AdamH_edited.jpg

Photography is the story I fail to put into words.

Module 3

MANUEEL FOTOGRAFEREN & WITBALANS

Je weet nu wat hoe je camera werkt en wat de belichtingsdriehoek is. Bij deze module laat ik alles samenkomen en ga je het manuele fotograferen in praktijk toepassen.

Hierna hoef je nooit meer op de automatische stand te fotograferen! Ook deel ik je mijn handige 'cheat' met belangrijke stappen die ik gebruik voor elke fotoshoot!

LICHT EN COMPOSITIE

Module 4

In deze module vertel ik je hoe je met licht kunt fotograferen. Een belangrijk onderdeel in de fotografie. ook leer ik je wat het gouden uur is en wat de belangrijkste compositieregels zijn.

 

Na de theorie ga je zelf aan de slag en hier komen regelmatig prachtige foto's uit! Na deze module heb je een skill voor het leven geleerd!

compositie-2.jpg

CAMERA'S & LENZEN

Module 5

In deze vijfde module vertel ik je welke verschillende objectieven er zijn. Ik deel je mijn starterskit; portret- en productfotografie.

 

Ook bespreek ik de hoe je foto’s het beste opslaat en welke fouten (die ik alvast voor je hebt gemaakt) jij niet hoeft te maken!

JE EIGEN FOTOGRAFIESTIJL

Module 6

In deze module leer ik je hoe jij je eigen fotografie stijl ontdekt. Ik vertel je welke niches er zijn voor fotografen en hoe je een fotoshoot van top tot teen fotografeert. Ook leer ik je hoe jij de specialist in jouw vakgebied kunt worden zodat je een unieke marktpositie voor jezelf creëert.

SophieAdam-25.jpg
EEN BONUSMODULE

plus..

Dit is de enige cursus die naast de basis ook een aanvullende bonusmodule biedt. Deze module gaat jou helpen om naast een goede fotograaf, ook een echte professional te zijn. Ik vertel je wat reëele uurtarieven zijn voor startende fotografen in verschillende branches. Ik help je met het vinden van jouw unieke waarden en ik leg je de eerste stappen uit in het fotografische carrièreveld.

 

Na deze module heb je vertrouwen in je fotografie.

Je hebt de kennis van een professional en je weet wat jouw foto's waard zijn.

ONLINE CURSUS PRICELIST.png
NU TIJDELIJK € 168,-
PRIJS/TICKET
SophieAdam-32.jpg
Veelgestelde vragen,
  • Mag ik zelf de foto's uitkiezen?
    Jazeker! Het is een mogelijkheid zelf je foto's uit te kiezen voor € 39,- ex btw. Dit is het bedrag wat ik reken voor het half uurtje extra tijd dat het mij kost voor jou een voorselectie te maken. Je kunt uit een map uit alle goede beelden jouw favo foto's kiezen. (Soms zijn dat er wel 50)! Je kunt zelfs notities toevoegen en website maten doorgeven als je dit wilt. Zoals bijvoorbeeld je header. In onze mailwisseling leg ik je precies uit hoe de 'eigen selectie' van de foto's werkt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen mij de foto's uit te laten kiezen. Het is helemaal aan jou!
  • Wat als het regent?
    Alle buitenlocaties zijn zo ingedeeld dat er voldoende afgedekte mogelijkheden om te fotograferen als het een beetje regent of miezert. Als het op onze fotodag keihard aan het gieten is heb je twee opties. Je kunt ervoor kiezen om dan naar mijn binnen studio te komen of we plannen een nieuwe mogelijkheid in via een datumprikker.
  • Ik vind fotograferen spannend
    Snap ik! Ik krijg dagelijks vrouwen voor mijn lens die fotograferen spannend vinden. Voor sommige is het zelfs hun allereerste shoot. Ik ben een ervaren fotograaf en heb over mijn gehele carriere meer dan 150 vrouwen gefotografeerd. Daarom heb ik een uitgebreide guideline met poseertips en video's om je op weg te helpen. Ook heb ik coachtechnieken geleerd die je op de set gaan helpen het beste uit jezelf te halen. Bedenk voor jezelf dat je uit je comfortzone stapt en dit altijd eng is; maar fotografie is zoals een sport beoefenen. Je wordt er steeds beter in en gaat het zelfs nog leuk vinden. Hoe gaaf is het dat je dan erna ook nog toffe beelden voor je business hebt?
bottom of page