top of page

5 Inspirerende geheimen voor een persoonlijk portret!

Een goede foto is als een cocktail waarbij kleur, vorm, contract en kwaliteit in elkaar overvloeien en elkaar versterken. Waarom ik de link leg met een cocktail? Misschien omdat het weekend is! 😉

Het is belangrijk dat een portet een geheel wordt. Als ik een vrouwelijke ondernemer fotografeer wil ik dat álles klopt. Hiervoor gebruik ik een ingrediëntenlijst net als bij een, je raad het al, een cocktail! Daarom vandaag, 5 tips voor een prachtig portret, ook voor om thuis mee te oefenen!
1. Een portret moet krachtig zijn, de bekijker wilt zich in het portret kunnen identificeren. Leuk gezegd maar hoe krijg je dit? Door vooral mee te denken met de het model en de mensen die de foto uiteindelijk gaan zien. Bij een vrouwelijke ondernemer wil ik dat de foto ergens voor staat, net zoals de ondernemer is. Bijvoorbeeld door een vrouwelijke ondernemer in een fauteuil te portretteren maak ik van haar het statement!


“Make it simple but significant.”

2. Als fotograaf probeer ik het portret te beïnvloeden. Bijvoorbeeld met (natuurlijk) licht. Ik sta graag bij ramen waar de lichtinval het mooiste is. Fotografeer met het licht mee en zeker als je na deze tips je smartphone erbij pakt. Test ook het verschil: Met licht mee versus tegen licht in.


3. Laat het model om de 3 seconden bewegen. Hierdoor pakt zij (of hij) verschillende hoeken, je gaat merken dat het model meer ontspannen raakt en er mooie contouren ontstaan.


4. Bewerk je foto. Please people! Hier zie ik zoveel fouten. Mijn handen jeuken als ik zie dat een model wallen heeft op een foto, of vergeelde tanden. Ik wil dan meteen zelf de foto kopiëren en stiekem bewerken! (Dit is wel eens gebeurt). Handige apps: Beautify, en Lightroom.

5. Feel it! Fotografie is zo’n mooi vak waar je echt van mag genieten. Ik probeer heel erg bij mijn eigen gevoel te blijven als ik fotografeer. Daarom heb ik ook klanten die altijd bij mij passen. Als ik iemand spreek waarmee ik geen klik voel dan fotografeer ik haar niet. Dan draag ik haar liever voor bij mijn bevriende fotografen die een betere match zijn.

Deze 5 ingrediënten maken een perfecte fotografische cocktail. Want fotografie is een ambacht waar heel veel tijd en liefde in zit.


En dat proef je! 🍸

Comentários


bottom of page