top of page

Een ontevreden klant, what to do?


Ik ben altijd dankbaar als ik een review krijgt. Dat een andere ondernemer even de tijd heeft genomen om jouw bedrijf te helpen vind ik onwijs fijn. Maar ik zou het afschuwelijk vinden als ik dan een review krijgt waarin iemand super ontevreden is!

Heb jij wel eens een ontevreden klant gehad? Dan weet je vast hoe vervelend het kan zijn. Wat ik hiertegen doe? Lees hieronder de review van Amy.


“De fotoshoot verliep heel vlot. Ik had even nodig om erin te komen die middag en daar kreeg ik bij aankomst alle tijd voor. Toen de camera eenmaal begon te klikken ging het weer als vanouds helemaal vanzelf.

De foto’s zijn echt prachtig! Het is precies wat ik wilde uitstralen op de foto’s. Er is goed geluisterd naar wat ik vooraf had aangegeven betreft wat ik nodig had en hoe ik wilde overkomen.

Het was weer heel fijn om met Sophie te werken. Ik vind het fijn dat er naar feedback tussendoor geluisterd wordt of achteraf bij een shoot. Daardoor zie je o.a de groei in onze fotoshoots.

Ik heb vaker met Sophie gefotografeerd en het bevalt me nog steeds goed. Daarnaast merk je wat vaker shooten aan positief effect geeft. Je raakt heel erg op elkaar ingespeeld en je ziet dat dit de foto’s en de shoot echt ten goede komt. Ik kan Sophie zeker aanraden! “- Amy van der Ham Business Coach & Mentor


Zoals je ziet hier geen slecht review. Ik vind dat de klant en haar bedrijf op een moeten staan. Hoe zorg ik dat een klant tevreden is? ❤️

Met een mantra, en dat mantra is:

1. Het gaat niet om gelijk

Wil je een tevreden klant of wil je winnen? Ik geloof namelijk dat een ontevreden klant niet alleen nooit meer terug komt- ze vertelt het aan haar hele netwerk. Super schadelijk voor je business.

2. Wees vriendelijk en sta open voor feedback

Van klanten krijg ik graag feedback. Daarom heb ik meerdere feedback formulieren (ook een anonieme) en hanteer ik bij langdurige samenwerkingen altijd met reflectiemomenten. Ik ben hier ook nog om te leren.

3. Service 2.0

Ik vind aandacht en zorg heel belangrijk. Want als ik morgen een shoot zou boeken bij een fotograaf dan wil ik dat ze de tijd voor me neemt en naar me luistert. Dat is voor mij een belangrijke basis. Als ik niet de tijd neem voor mijn klant kan ik haar niet helpen en met haar meedenken. Daarom werk ik ál vooraf met een uitgebreide zoom call van 60min en bespreken we alle wensen in een moodboard.

4. Kwaliteit

Als laatste mantra vind ik kwaliteit belangrijk. Hierdoor ligt de prijs van een shoot iets hoger. De kwaliteit merk je aan de tijd die ik voor je neem, de lenzen die ik kan kopen en de nazorg die ik lever. Always overdeliver! Dat maakt mij ook een high end fotograaf en doordat ik deze mantra altijd doorvoer kan ik werken met zoveel mooie mensen, merken en magazines zoals de Linda (waar ik overigens morgen in sta)!


Uiteindelijk geloof ik niet zo in klant/geld relaties. Natuurlijk moet ik mijn huur betalen en mijn apparatuur. Voor niks gaat de zon op! Maar ik geloof veel meer in mens-op-mens relaties. Iedereen die je ontmoet heeft een pad dat hij of zij bewandeld en daarom verdiend iedereen je respect.

Het heeft me lang geduurd om mijn ego steeds meer ‘uit’ te zetten. Maar dat vind ik soms nog steeds wel eens lastig. Op de momenten dat ik denk: “Pff jij bent oneerlijk!” ga ik tegenwoordig naar yoga, bitch ik even tegen mijn vriend, schenk ik een glas wijn in en denk: “Let it go!”


Hoe zou het voelen om visueel in je kracht te staan? Ben je er klaar voor om net als Amy visueel impact te maken en al je ondernemersdromen waar te maken?

Misschien droom je wel van een mooi vrijstaand huis. Of van een prachtige droomreis zoals ik binnenkort ga maken naar Bali. Wie weet wil je graag een 10K omzet maken of gewoon een keer een design tas kopen!


Het is jouw leven, maak het waar!


Ben je er klaar voor om in het najaar te kiezen voor groei? Laat mij jou helpen om jouw business naar een next level te tillen! ❤️🔥

Klik op de link en bekijk de pakketten:


Liefs, Sophie

Comments


bottom of page