top of page

Ben jij al bekend met de K.O.E techniek?

“This girl lost her mind!" – Dacht je dit vandaag ook toen je de titel van dit artikel las? 😉 Ik kan dat goed begrijpen maar de ‘KOE’ is naast een superlief beestje in de wei ook een geweldige sales techniek.

Deze week behandel ik even geen fotografie tip maar deel ik mijn verkoop kennis die ik heb opgedaan toen ik op kantoor werkte in de sales. Hier heb ik een breed scala aan persoonlijkheden onderzocht, verkooptechnieken bestudeerd en talloze dure trainingen gevolgd.


De komende weken zal ik naast fotografie tips ook sales tips geven, die ik heb geleerd als headhunter en accountmanager.

Mijn 3 belangrijkste tips in verkoopt gesprekken:

Observeer

Veel mensen zijn zenuwachtig voor gesprekken of zo enthousiast over hun eigen aanbod dat dat ze maar door ratelen en de potentiele klant overspoelen met informatie. Maar de key van een goed gesprek ik luisteren en achterhalen waar de klant behoefte aan heeft. Ik stel mezelf bij elke klant de vraag: “Waar zit de pijn?” En probeer dit de eerste 5 minuten van het gesprek eruit te trekken. Zo weet ik op tijd of ik mijn klant en ik een match zijn.

K.O.E.

Daar is de K.O.E! Wat staat voor Kaken Op Elkaar. Dit is een afsluit techniek die ik aan het einde van het gesprek na een vraag gebruik. Het lijkt op observeren en luisteren maar deze tip is ietsje anders omdat de klant in kwestie nu ook gedwongen wordt een antwoord te geven zodat ik precies weet wat de klant over mijn aanbod vind.

Afspraken maken

Stel je hebt een klant gesproken en je aanbod gepresenteerd. Dan is het belangrijk afspraken te maken met je klant. Als je klant er nog even over wilt nadenken, vraag dan hoeveel tijd hij nodig denkt te hebben en wanneer je een antwoord terug kan verwachten. Door iemand de ruimte te geven maar ook een afspraak te maken geef je de klant het gevoel dat hij belangrijk voor je is.

Schrijf deze tips op en gebruik ze in je eerstvolgende sales gesprek. Oefen ze met overtuiging en je zult zien dat je heel gemakkelijk je klant tot je kunt binden.


Vond je deze tip leuk? Wil je mij dat even laten weten via de mail info@sophieoelrich.com. Wil je graag meer tips ontvangen over een specifiek onderwerp, laat het mij dan ook even weten!


Comments


bottom of page