top of page

De 4 beste tricks voor een supermooi Social Media portret!

Laten we eerlijk zijn, je foto’s op Social Media zijn anders dan je schoolfoto uit groep 7 vroeger was. Weet je het nog? Je mocht op een krukje zitten voor een sepia bewolkt kamerscherm terwijl een fotograaf, net zo antiek als het meubilair, een flauwe grap maakte. “Klik!” Daar is dan je schoolfoto... Je lacht als een boer met kiespijn en je moeder vindt de foto prachtig!

Dit is juist hoe je het niet wilt. Ook de foto’s uit de kroeg kun je beter achterwege laten als het gaat over de juiste Social Media foto. In dit nieuwste blog ga ik je uitleggen hoe je zélf een fantastisch zakelijk portret schiet! Jaja, dit is gewoon kosteloos advies! 🤑


1. Voor wie is het portret bedoeld?

Begin bij het begin. Wie zien jouw foto’s? Heb je een bedrijf, kijk goed naar je doelgroep en wat zij vaak liken. Stel je volgers vragen welke foto’s ze het leukst vonden en kijk ook goed naar de reacties.


2. Werk vanuit een concept

Het is echt fijn om een leidraad te hebben wanneer je gaat portretteren. Ik ben zelf een echte Pinterest junkie en heb zo’n 20 fotografie borden. Voor elke klant maak ik een persoonlijk Pinterestbord aan. Hier voegen we samen alle inspiratiefoto’s aan toe. Leuk om te doen want hierdoor bouw je ook een band op. Voor de shoot nemen we samen het bord nog een keer door.


3. Houd het simpel

‘Blijf bij jezelf.’ Als je normaal gesproken graag koele en zachte kleuren draagt, besluit dan niet dat het vandaag “dolle printjes-dag” is. Je mag echt wel uitpakken met kleur maar kies liever een accentkleur die je al vaker draagt zoals lippenstift. Bevalt het niet dan kun je de look er tenminste nog af halen. Want, hoe drukker het beeld, des te onduidelijker het portret uit de verf komt. Hierom adviseer ik ook om voor een neutrale achtergrond te poseren. Te veel poespas zorgt alleen maar voor een rommelig effect.

Kies ook voor emotie in je foto. Een beetje bewegen en dansen is ook altijd aan te raden omdat je hierdoor natuurlijk overkomt.


4. GEEN SELFIES!

Heb je een zakelijk Instagram account? Zet alsjeblieft geen selfies in je feed. Tenzij je account @selfie-grammer of @miss-selfie heet dan is het een uitzondering!

Het is natuurlijk goed dat je graag persoonlijk bent, jij bent namelijk je bedrijf maar een selfie heeft nog nooit iemand heel veel goeds gebracht. De meeste mensen staan er niet zo flatteus op of ze hebben ineens een kilometerlange arm…

Op Social Media promoot je jezelf. Kies liever voor “behind the scene”-shots of een live video tijdens een event.Nabewerking

Om deze blog af te sluiten leek het me leuk te delen met welke programma’s ik na-bewerk. Zoals de meeste fotografen, werk ik voornamelijk met Photoshop en Lightroom. Het leuke hiervan is: deze software ook een mobiele versie heeft. Ik gebruik ze niet vaak omdat ik altijd op mijn Macbook mijn fotografie bewerk. Maar deze apps zijn voor degenen die alleen met hun smartphone fotograferen wel super interessant. Er zit wel een prijs aan verbonden maar je hebt wel hele goede professionele fotografie apps.

Veel succes met het fotograferen van jouw Social Media portret!


Liefs,


Sophie 💛


Comments


bottom of page