De 4 beste tricks voor een supermooi Social Media portret!

Laten we eerlijk zijn, je foto’s op Social Media zijn anders dan je schoolfoto uit groep 7 vroeger was. Weet je het nog? Je mocht op een krukje zitten voor een sepia bewolkt kamerscherm terwijl een fotograaf, net zo antiek als het meubilair, een flauwe grap maakte. “Klik!” Daar is dan je schoolfoto... Je lacht als een boer met kiespijn en je moeder vindt de foto prachtig!

Dit is juist hoe je het niet wilt. Ook de foto’s uit de kroeg kun je beter achterwege laten als het gaat over de juiste Social Media foto. In dit nieuwste blog ga ik je uitleggen hoe je zélf een fantastisch zakelijk portret schiet! Jaja, dit is gewoon kosteloos advies! 🤑


1. Voor wie is het portret bedoeld?

Begin bij het begin. Wie zien jouw foto’s? Heb je een bedrijf, kijk goed naar je doelgroep en wat zij vaak liken. Stel je volgers vragen welke foto’s ze het leukst vonden en kijk ook goed naar de reacties.


2. Werk vanuit een concept

Het is echt fijn om een leidraad te hebben wanneer je gaat portretteren. Ik ben zelf een echte Pinterest junkie en heb zo’n 20 fotografie borden. Voor elke klant maak ik een persoonlijk Pinterestbord aan. Hier voegen we samen alle inspiratiefoto’s aan toe. Leuk om te doen want hierdoor bouw je ook een band op. Voor de shoot nemen we samen het bord nog een keer door.


3. Houd het simpel