top of page

De allerbeste tips voor Killer Acquisitie!

Het eerste wat ik deed toen ik begon met fotograferen, was andere ondernemers en fotografen benaderen. Ik ging op zoveel koffie-dates, dat koffie op een gegeven moment mijn neus uitkwam! Maar met effect want binnen 1 maand had ik mijn eerste klant.

Stel jezelf een doel. Zoals bijvoorbeeld "Deze week ga ik 15 nieuwe klanten benaderen" of "Elke dag stuur ik 2 fotografen een mail." Wees in je mail eerlijk, open en draai er niet omheen. Deze tip geldt echt niet alleen voor fotografen maar voor iedereen die aan acquisitie doet.


Mijn allerbeste tips:


1: Werk aan je pitch

Voordat je begin is het belangrijk dat je pitch helder is. Schrijf van tevoren je usp's of vraag aan anderen wat jouw sterke punten zijn. Zorg dus dat je die al een keer geoefend hebt voordat je oog in oog met je prospect staat.

2. Tone of voice

Je wilt niet dat de persoon die je belt helemaal hysterisch wordt van jouw enthousiasme of zenuwen! Als je belt is het goed om na de begroeting goed uit te ademen. Hiermee haal je je ademhaling naar beneden en word je rustiger waardoor je beter kunt anticiperen in het gesprek.

Als je mailt is het goed om vooral authentiek te zijn. Mensen kopen nu eenmaal van mensen en jij hebt vast een inspirerend verhaal!
Zelden laat een fotograaf je achter de schermen toe. Dat gebeurt omdat veel fotografen vrezen dat hun stijl of werkwijze wordt gekopieerd. Ergens is dat begrijpelijk want er is veel concurrentie. Echter geloof ik dat iedereen uniek is en geloof ik niet in concurrenten!

"Competition make us faster; Collaboration makes us better.”

Stuur een mailtje naar info@sophieoelrich.com als je het leuk vindt om een keer mee te gaan naar een fotoshoot. Je hoeft niet alleen te kijken maar krijgt ook eigen fotografie tijd en bouwt meteen je portfolio uit. Als extraatje maak ik een paar toffe "behind the scenes" shots van je!

Liefs,

Sophie

Comments


bottom of page