De schokkende waarheid achter content* op Social Media!

Bijgewerkt op: 21 feb. 2019


“Wat is het toch ingewikkeld… Al die moeilijke nieuwe banen…” Dit is wat mijn oma laatst zei toen ik voor de 2e keer moest uitleggen wat een content creator precies doet. Ze heeft ook wel gelijk, tegenwoordig kun je niet om nieuwe functies heen: Influencer, content creator, Social Media Strategist! “Wow wat?” Leg het maar uit aan iemand boven de 65…


Als ondernemer ben je tegenwoordig altijd content creator. Of je nu een webshop hebt of fotograaf bent, zoals ik. ‘Content matters.’ Om deze reden heb ik onlangs een marktonderzoek gedaan naar content, fotografie en de struggles van deze ondernemers. Graag deel ik met jullie de resultaten van dit onderzoek.


Wat wat in mijn onderzoek naar voren kwam, is dat veel kandidaten vergelijkbare problemen ervaren als het gaat om content. Zij gaven aan dat het hun veel tijd kost om een ‘mapje’ aan content te generen. Vooral diversiteit hierin doorvoeren blijkt lastig. Je valt toch snel in de herhaling. Het gebrek aan tijd en de beperkingen van social media apps zoals Instagram maken het posten van consequente content lastig. Verder gaven kandidaten aan dat hun content soms niet persoonlijk genoeg is en dat ze niet altijd tevreden waren over de professionaliteit van de content. Slechts enkelen gaven aan dat niet veel last te hebben van struggles met content en het consequent posten op social media.


20% Van de ondervraagden gaf aan stockfoto’s te gebruiken. Wat ik opvallend vond uit mijn onderzoek is dat 86% van de kandidaten zelf hun content fotografeert maar hier regelmatig niet tevreden over is.