top of page

De schokkende waarheid achter content* op Social Media!

Bijgewerkt op: 21 feb. 2019


“Wat is het toch ingewikkeld… Al die moeilijke nieuwe banen…” Dit is wat mijn oma laatst zei toen ik voor de 2e keer moest uitleggen wat een content creator precies doet. Ze heeft ook wel gelijk, tegenwoordig kun je niet om nieuwe functies heen: Influencer, content creator, Social Media Strategist! “Wow wat?” Leg het maar uit aan iemand boven de 65…


Als ondernemer ben je tegenwoordig altijd content creator. Of je nu een webshop hebt of fotograaf bent, zoals ik. ‘Content matters.’ Om deze reden heb ik onlangs een marktonderzoek gedaan naar content, fotografie en de struggles van deze ondernemers. Graag deel ik met jullie de resultaten van dit onderzoek.


Wat wat in mijn onderzoek naar voren kwam, is dat veel kandidaten vergelijkbare problemen ervaren als het gaat om content. Zij gaven aan dat het hun veel tijd kost om een ‘mapje’ aan content te generen. Vooral diversiteit hierin doorvoeren blijkt lastig. Je valt toch snel in de herhaling. Het gebrek aan tijd en de beperkingen van social media apps zoals Instagram maken het posten van consequente content lastig. Verder gaven kandidaten aan dat hun content soms niet persoonlijk genoeg is en dat ze niet altijd tevreden waren over de professionaliteit van de content. Slechts enkelen gaven aan dat niet veel last te hebben van struggles met content en het consequent posten op social media.


20% Van de ondervraagden gaf aan stockfoto’s te gebruiken. Wat ik opvallend vond uit mijn onderzoek is dat 86% van de kandidaten zelf hun content fotografeert maar hier regelmatig niet tevreden over is.Wanneer content, concept & social media samenkomen. Breng je feed in balans. Met Anne-Sophie.


Toen ik als business fotograaf begon ben ik me mijzelf direct gaan verdiepen in social media gebruik en content. Met mijn klanten werk ik een concept uit die past bij hun social media, marketingstrategie en content gebruik. Als uit de resultaten blijkt dat van de 86% van de ondervraagden 31% ontevreden is over hun content verbaast het me dat velen toch zelf fotograferen of naar zélfs naar stockfoto’s wijken.


Één ding kan ik je verzekeren, stockfoto’s maken je bedrijf niet persoonlijker. Ondertussen gebruiken zoveel mensen stockfoto’s dat ze snel herkenbaar zijn of zelf 2x door verschillende ondernemers op je feed voorbijkomen.


Wat allerbeste werkt is een Instagram feed vullen met beeld en tekst dat op elkaar is afgestemd en persoonlijk voor jou is gemaakt. Op deze manier voer je het concept van je bedrijf mooi door in je social media.


Verdien meer met jouw bedrijf en wordt rijk!

Naast deze vragen heb ik bij mijn kandidaten ook getoetst hoe ze aan klanten komen en welke marketingstrategieën ze hiervoor gebruiken. De allerbeste tips en tools deel ik graag met jullie! De resultaten van dit onderzoek kunt je opvragen via info@sophieoelrich.com.


Leuk dat je mijnblog hebt gelezen, hopelijk heb je er iets aan gehad. Wil je ook mijn andere blogs lezen? Lees dan nu mijn succes blogs: ‘Binnenkort een fotoshoot? Hier moet je op letten!en ‘2000 Instagramvolgers? Dat is dan 25 euro! Bouw jij (mee aan) een Social Media Luchtkasteel?’


Oja, in het kader van content & social media. Volg je me al op Instagram?


Veel liefs,


Sophie


*Content; ‘een maker van inhoud’ is iemand die verantwoordelijk is voor de bijdrage van informatie aan alle media en vooral aan digitale media.

Comments


bottom of page