top of page

Het geheim van Scale.

Weet je nog de eerste schooldag? Daar stond je dan met je broodtrommeltje en pakje Roos Vicee, terwijl je moeder je uitzwaait. Juf Anja pakt je kleine klamme handje vast en je loopt samen met de juf de nieuwe klas in.


Voor het eerst een event organiseren voelt een beetje als een eerste schooldag. Super spannend. Je hebt geen idee hoeveel mensen er komen, of ze enthousiast zullen zijn, of alles wel goed zal verlopen....

Samen met Maudi een andere ondernemer en ook vriendin organiseer ik voor het eerst in mijn leven een ondernemers event. Het heet Scale.


Wie had dat gedacht? Wekenlang hebben we afgesproken om alle voorbereidingen te treffen. Mijn boekje met 1001 business ideeën (jaja, dit boekje bestaat echt) is mede door Scale voor de helft gevuld! Nu veel koffietentjes en soya cappuccino’s verder, is de grote dag bijna in zicht.


Volgende week donderdag is de eerste editie van Scale!


Maar wat ontzettend gaaf om een community op te bouwen en een event te organiseren. Maudi en ik hebben tussen alle regelingen door zo hard gelachen en vooral veel plezier gehad. Toch vind ik het organiseren van een event best een beetje lastig, het gaat me moeilijker af dan fotografie.


Als ik fotografeer voelt alles zo vanzelfsprekend. Als ik Scale organiseer ben ik nog steeds erg zoekende wat nou precies de juiste aanpak is. Wie herkent dit?


Toch heb ik altijd wel vertrouwen gehad in ons en in Scale. Al sinds ik ondernemer ben breng ik anderen met elkaar in contact. En dat is direct het doel van Scale.
Scale is groeien en dat doe je het beste door elkaar te helpen. Als ik zelf naar een event ga dan wil ik geïnspireerd raken door interessante sprekers en boeiende mensen ontmoeten. Mensen die mijn netwerk weer vergroten en waar ik op een later moment iets aan kan hebben. Soms is dat een concrete opdracht maar soms ook fijne sparringspartner.


Succes en groei gaat niet altijd alleen om winst. Soms zijn de mensen die je gedurende je ondernemers expeditie verzamelt, veel waardevoller.

Met Scale ga ik ondernemers triggeren om hun concept bloot te leggen op een andere manier dan ze gewend zijn. Niet door te vertellen wat je doet maar waarom je doet wat je doet.


"Try not to become a man of success. Rather become a man of value." - Albert Einstein

Dat komt voort uit de vele Ted Talks die ik wekelijks kijk. Ik houd ervan om naar mensen te luisteren die een passie hebben voor hun vak en daar graag over praten. Ik leer graag van mensen die out of the box denken.


Ondernemers zijn bijzondere type mensen. Het is een groep die echt weet hoe het voelt om keihard naar beneden te vallen en weer omhoog te klimmen. Of van helemaal niks met geen budget, een goedlopend bedrijf te realiseren.


Maar geen enkele ondernemer kan dit alleen. Daarom is Scale een prettig event waar je laagdrempelig kunt kletsen met andere ondernemers. Er komen gastsprekers die je gaan inspireren en er zijn genoeg hapjes en drankjes.


Ben je erbij volgende week donderdag? Ik proost graag samen met jou op de eerste editie van Scale. Klik hier voor meer informatie.


Tot dan!


Liefs,

Sophie

Comments


bottom of page