top of page

Het ‘leed’ dat personal branding heet. Binnen 20 minuten een sterk en persoonlijk merk!
Drie jaar geleden woonde ik voor 4 maanden in Berlijn. Een leuk weetje over mij: Ik studeerde Interior Design en had alle vrijheid van een student. Heerlijk! Ik kan je vertellen, Berlijn is geen vervelende stad om in te vertoeven.


Ik woonde in de wijk Friedrichshain en om de hoek van mijn straat had je een bakkerij. Elke zaterdagmorgen ging ik naar de bakker en hier maakte ik altijd een praatje met de vrouw achter de balie. Dit werd een wekelijks uitje waarin ik mij thuis voelde in een onbekende stad, dankzij de vrouw van de bakker. Ruim 100 meter verder was een Lidl en toch ging ik altijd mijn broodjes halen bij die ene Bakkerij…


Personal Branding is eeuwenoud. Elk bedrijf heeft Personal Branding nodig. Big business of eenmanszaak; het maakt niet uit. Mensen raken geïnspireerd door een verhaal, mensen kopen op gevoel.


Wat de vrouw van de bakker goed deed was haar interesse in haar klanten en haar verhalen over Turkse invloeden en authentieke recepten. Een vrouw met een passie voor koken! Ik mocht altijd iets proeven en kocht toch meer dan ik van plan was.


Personal Branding lijkt een of andere nieuwe hype op social media maar bestaat al honderden jaren. Als je een rondje loopt door het Rijksmuseum zie je een glansrijke Gouden Eeuw, maar bovenop alles: Personal Branding. Elk schilderij is gewijd aan de macht en rijkdom van de koopman of edelvrouw.De dorpsslager in het Oude Egypte had vast al een personal branding coach! 😜

Ik ben geen pionier in dit belangrijke thema en ik heb ook zeker niet het wiel uitgevonden. Uitleggen wat Personal Branding is kan ik ook minder goed dan fotograferen. Maar elke ondernemer heeft een verhaal en dit leg ik vast. Hierdoor is mijn fotografie onderdeel van Personal Branding. In dit blog geef ik graag het woord aan iemand die mijn Personal Branding op de kaart heeft gezet: Simon Sinek.Bekend met The Golden Circle?

Als je dit leest en precies weet waar ik het over heb… Chapeu! Je hebt je sowieso verdiept in Personal Branding dat is heel goed.


Gaat er nog geen lichtje branden bij de naam Simon Sinek of The Golden Circle, dan sta je in voor iets heel erg gaafs! Deze video heeft namelijk mijn onderneming veranderd. In deze video beschrijft Simon Sinek het ‘Why’ van een succesvolle leiders.
Ga er lekker voor zitten… Pak een reep Tony Chocoloney uit de kast en schenk jezelf een grote kop thee in. Want deze video wil je niet missen!


Linkje:


Liefs,

Sophie PS: Wil je weten hoe een Personal Branding shoot werkt? Klik hier...

Comments


bottom of page