Hoe ‘spring’ jij eruit als ondernemer?


Het aantal zzp’ers is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld! Met name in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS naar de regionale economie. De steden kregen er ruim 70 procent meer eenmansbedrijven bij, tegen 50 procent op het platteland. Waarom groeien zzp’ers toch zo hard?


Deze tijd is prachtig! Je kunt worden wie of wat je wilt (#keuzestress). ZZP’ers groeien exceptioneel met name omdat vrouwen meer parttime ondernemen dan vroeger. Als de vraag in flexibiliteit (werknemer) achterblijft op het aanbod (werkgever) dan is de vrijheid van het zelfstandig ondernemen een mogelijke oplossing.


Maar ja… Met die groeiende groep ondernemers moet je natuurlijk opvallen! Hoeveel ondernemers staan wel niet ’s ochtends op met een werkelijk fantastisch idee terwijl de realiteit leert dat het niet eenvoudig is je idee daadwerkelijk te verkopen!


Marketing is belangrijk en vooral als je zzp’er bent. Want als ondernemen een oceaan zou zijn en jij begint als een guppie… Hoe word je dan uiteindelijk een haai?


Het is heel belangrijk dat je zelf weet wie je bent, waarom jij uit het water springt. Wat jouw kwaliteiten zijn. Als fotograaf (en zelf ondernemer) werk ik elke dag met ondernemers en ik vraag hen regelmatig waar hun kracht ligt. Want als jij het niet weet, hoe kun je het dan uitleggen aan je doelgroep?@onfluence