top of page

Is dit de ultieme portret lens?

De ultieme portret lens? Wat mij betreft: De Leica Noctilux lens van € 8000.- met een diafragma van 0.95! Deze staat zeker op mijn verlanglijstje maar laten we even ietsje dichter bij huis (en de portemonnee) beginnen.
Welke lenzen kun je kopen als fotograaf? Als eerste kan ik jou natuurlijk niet gaan vertellen welke lens je moet aanschaffen. Ik zou niet durven, dat is zo persoonlijk! Daarnaast ligt het ook aan de body die je gebruikt. Maar…

Wat ik je wel kan vertellen is welke type portret lenzen handig is om aan je gear toe te voegen. En welke professionele fotografen voor lenzen gebruiken. Geloof me, het is simpeler dan het lijkt.

Welke lenzen kun toevoegen aan je uitrusting:


1. Een 50MM F/1.8

Altijd handig om te hebben. Een 50 mm lens is perfect om vanaf de schouders tot het puntje van het hoofd in beeld te brengen. Voor veel fotografen is dit daarom de favoriete lens.

2. Een 24-70MM F/2.8

Een zoomlens is handig om te hebben als je bewegende portretten maakt. Bijvoorbeeld als je een lopend model fotografeert. Deze hebben als voordeel dat je met één lens een groot bereik kunt overbruggen. De lenzen zijn hierdoor een stuk veelzijdiger dan de prime lenzen.

3. Een 85MM F/1.4

Deze lens kun je als extra lens aan je basisuitrusting toevoegen. Het hoeft natuurlijk niet een letterlijke 85MM F/1.4 te zijn maar ik heb zelf ervaren dat deze erg mooi is voor half body portretten. Het is een prime lens maar zelfs ook nog goed te gebruiken bij bewegende portretten. Ik heb er eentje van Sigma en deze lens is echt mijn kindje!

Je kunt dit artikel ook goed lezen in combinatie met mijn vorige artikel waarbij ik je meer vertel over de basisinformatie van camera lenzen.


Vond je deze tip leuk? Wil je mij dat even laten weten via de mail info@sophieoelrich.com. Wil je graag meer tips ontvangen over een specifiek onderwerp, laat het mij dan ook even weten!


Meer over mijn werk zien? Klik hier.


Comments


bottom of page