top of page

Waarom ben ik fotograaf?

Oké, daar gaan we dan! Mijn eerste blog… Hier zit ik dan, vol goede moed mijn gedachten te overpeinzen. Normaal 'communiceer' ik in beelden. Maar vanaf vandaag (en elke 2 weken) doe ik het ook eens op papier. Dus hup, pen in de hand en bloggen maar...


Een paar maanden geleden had ik een gigantische eye opener! Ik werkte op kantoor in een sales organisatie. Meer dan 40 uur werken met hoge leads, targets en bonussen. Alhoewel ik in een supertof team werkte, paste deze vorm van werken totaal niet bij me. Ik ben geen type wat voor een baas werkt. Te eigenwijs. Hierdoor raakte ik super gestrest! In de weekenden ging ik steeds meer fotograferen. Ik miste een uitlaatklep voor mijn creatieve energie. ‘Mijn eigen ding doen!’ Want dat is wat er gebeurd als ik creatief bezig ben, ik zet negatieve energie om naar positieve energie! Ik besloot voor mijzelf te kiezen, en de stap te zetten naar fulltime te fotograferen. Als beroep.


Shooting people, for fun! 😜📸

Ik ben opgegroeid met camera’s. Mijn vader fotografeert al zolang ik me kan herinneren. hij is hobby fotograaf en arts. Van hem heb ik de passie voor fotografie overgenomen. Ik heb veel van hem geleerd. Als klein meisje stond ik model voor de Arts & Auto. Ondertussen ben ik volwassen, dat mag je wel zeggen op de 26e, en sta ik achter de camera. Met de kennis van vroeger (mijn vader) en de kennis van nu (#socialmedia, #digitalbranding) heb ik mijzelf gepositioneerd tot #BusinessPhotographer. Mijn achtergrond in de sales helpt me hierbij.


“Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were doing to do anyway.” - Robert Downey Jr

Mensen-mens

De combinatie van mensen en creativiteit! Ik ben een echt mensen mens. Gevoelens van anderen voel ik haarfijn aan. Ik kan hooguit 2 dagen alleen werken, daarna begin ik al weer vrienden te bellen. "Even kletsen." Nog zo'n eigenschap die ik van mijn ouders heb overgenomen.


Ik geloof dat ieder mens wordt geboren met een talent. Zonde om je talent in de kast te laten hangen toch? Voor mij, op kantoor 20 mensen bellen en ze een contract aanbieden bleek niet de oplossing. Maar de mooie momenten in het leven vastleggen en anderen hierbij helpen. Dat hoop ik nog heel lang te mogen doen.


Liefs,


Sophie

Comments


bottom of page